PXA Nederland B.V., Interior House B.V. en Van Wijngaarden & Co B.V. hebben samen een dakisolatiesysteem ontwikkeld dat snel en eenvoudig te monteren en af te werken is. Hierdoor kan een dak aan de binnenzijde sneller, schoner en veiliger geïsoleerd worden. Bovendien is het gemaakt van duurzaam materiaal. Het nieuwe Hellend Dak Systeem (HDS) werd op de Bouwbeurs in Utrecht gepresenteerd.

Het HDS is een koud-dak-isolatie-methode voor tussen de gordingen waarmee vakmensen, maar ook gevorderde doe-het-zelvers, eenvoudig een isolatie
en volledige afwerking kunnen plaatsen aan de binnenkant van een dak. Het is een samenstelling van verschillende producten, die normaal los ingekochtworden en waarbij specifiek gekeken is naarverwerkingssnelheid, verwerkingsgemak, optimaal isoleren en gewicht.

Bewezen effectief
De basis van het systeem is gelegd door binnenafbouwer H. Croese van PXA Nederland B.V.: “Het aan de binnenzijde isoleren van een dak klinkt eenvoudig, maar is vaak arbeidsintensiever dan mensen denken. Materialen en gereedschappen moeten naar zolder en vervolgens is men een paar dagen bezig. Per woning. Dat moet sneller kunnen.” Directeur Horeman van PXA Nederland B.V. : “Er zijn verschillende manieren om na te isoleren, maar die zijn vaak behoorlijk dik en willen door de schuining van de binnenzijde van het dak nog wel eens verzakken. Met Isobooster en deze bevestigingsmethode kunnen we een egale situatie bereiken die wezenlijk dunner en effectiever is dan andere producten.”

Game changer
De heer Cense van Van Wijngaarden & Co sluit zich hierbij aan: “Onze klanten kwamen regelmatig met de vraag ‘dit moet toch eenvoudiger kunnen?’, maar helaas konden we tot nu toe weinig alternatieven bieden. Door deze samenwerking kunnen we onze klanten wel een goede oplossing bieden. Dit gaat in mijn optiek een game changer worden.” Ook Interior House kreeg regelmatig vragen van klanten over
een isolatiemogelijkheid. “Vanuit onze branche krijgen we de opmerkingen dat we een mooi product hebben,” licht de heer Mattijssen toe. “Maar dat het mooier zou zijn als er een isolatie aan toegevoegd zou kunnen worden. Traditionele producten zorgden er voor dat het weliswaar kon, maar voor veel klanten een onacceptabele dikte opleverde. Deze innovatieve combinatie zorgt voor een lichtgewicht, makkelijke oplossing.”

meer informatie: www.pxanederland.nl