Beschadigde vloer

Duurzaamheid is al jaren in alle branches hot topic. Zo ook in de wereld van de vloeren. Want wat is er nou duurzamer dan een vloer die oneindig lang mee gaat zonder dat hij beschadigingen oploopt? Wanneer jij je vloer goed onderhoudt, zou deze tientallen jaren mee kunnen zonder dat de vloer vervangen dient te worden. Dit is natuurlijk heel duurzaam. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw vloer jarenlang mee gaat? In dit artikel lees je meer over het verduurzamen van jouw vloer middels het gebruik van vloerglijders.

Voorkomen met vloerglijders is beter dan genezen
De meeste beschadigingen in vloeren worden veroorzaakt door het verschuiven van tafels, stoelen en andere meubelen. Het is dan ook super zonde als de vloer rondom de eettafel twee weken na het leggen al volledig beschadigd is. De beste oplossing hiervoor is het gebruik van stoelglijders onder stoelen. Zo kun je jouw stoelen bijvoorbeeld gewoon gebruiken en dus ook verschuiven zonder dat er krassen in de vloer komen. Hierdoor gaat de vloer jaren langer mee. Voorkomen is tenslotte altijd beter dan genezen.

Kosten besparen
Naast dat voorkomen in het algemeen beter is dan genezen, kan het ook veel kosten schelen als je zuiniger omgaat met je vloer. Wanneer jij trouw onder al jouw meubelen vloerbeschermers gebruikt zal dit heel veel schelen in de uiteindelijke kosten. Het vervangen van de vloer of van een gedeelte van de vloer is namelijk vele malen duurder dan het toevoegen van vloerglijders onder jouw meubelen. Daarnaast zijn er tegenwoordig vele verschillende soorten vloerglijders te koop van goede kwaliteit die niet duur hoeven te zijn.

Het gemak van vloerglijders
Naast dat het vervangen van de vloer heel duur is, kost dit ook veel moeite. En dat terwijl je er in een handomdraai voor kan zorgen dat jouw meubelen de vloer niet meer beschadigen. Dan is de keuze snel gemaakt toch? Het toevoegen van doppen en/of viltjes onder jouw meubelen is binnen een kleine vijf minuten al geregeld.

Soorten vloerglijders
Tegenwoordig bestaan er heel veel soorten stoeldoppen, wielen en viltjes die onder meubelen geplaatst kunnen worden. Zo zijn er voor ieder verplaatsbaar object wel doppen, viltjes of wielen om krassen te voorkomen. Ook voor stoelen met een buisframe bestaan er tegenwoordig buisframe slede doppen om geen krassen te veroorzaken bij het schuiven.

Zware objecten
Wanneer je denkt aan vloerglijders, denk je al snel aan meubelen. Echter kunnen de doppen, viltjes en wielen uiteraard ook voor andere objecten gebruikt worden. Zo zou het gebruik van wieltjes onder zware vazen zeer goed van pas kunnen komen. Zo kun je jouw zware vaas af en toe op een andere plek plaatsen zonder dat je hierbij de vloer direct beschadigd. Daarnaast worden vloerglijders ook vaak geplaatst onder grote geluidsinstallaties. Het komt vaak voor dat boxen gedraaid worden om het geluidseffect te veranderen. Wanneer je een aantal viltjes onder de geluidsboxen plaatst, kun je hem draaien zonder krassen te veroorzaken.

Zo zie je maar dat het gebruik van vloerglijders voor veel duurzaamheid kan zorgen in jouw eigen interieur. Wil jij je eigen woonkamer graag een beetje extra verduurzamen met het gebruik van vloerglijders? Neem dan zeker een kijkje op Vloerglijders.nl en bescherm je vloer tegen beschadigingen.